جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

متنهایی که تو این بلاگ مینویسم خیلی طولانی نیستن ولی مطمئنم که یه جایی به شما کمک میکنن تا رشد کنید و راه رشدتونو پیدا کنین

  • ۰
  • ۰

تشخیص زعفران اصل

یکی از محصولاتی که صادرات آن به‌عنوان ادویه‌ای گرانبها در کل جهان به اقتصاد کشور سود زیادی خواهد رساند، زعفران اصیل ایرانی است. این ادویه کاربردهای غذایی و دارویی متعددی داشته و در موقعیت‌های مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمتی بالایی که این محصول دارد و ارزش زیادی که در نزد خریداران خود پیدا کرده باعث شده تا افرادی سودجو برای تامین منافع خود دست به فروش زعفران تقلبی بزنند. بنابراین تشخیص زعفران اصل در بازار جهانی اهمیت زیادی پیدا کرده و به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود. 

روش‌های تشخیص زعفران اصل از تقلبی

ار آنجایی که تقلب و سودجویی در بازار فروش زعفران رو به افزایش است، این روزها روش‌ها و راهکارهای مختلفی برای اینکه بتوانید زعفران اصل را تشخیص دهید، معرفی شده است که عبارتند از:

     1. تست زعفران در آب سرد 

اولین روشی که در تشخیص زعفران پیشنهاد می‌شود، ترکیب زعفران با آب سرد است. برای انجام این تست کافی است یک استکان یا کاسه را با آب سرد پر کرده و سپس چند رشته زعفران در آن قرار دهید. اگر زعفران تست شده اصل باشد، به‌آرامی در آب سرد رنگ باز کرده و معمولا 10 تا 15 دقیقه طول می‌کشد تا این فرآیند اتفاق بیافتد. توجه کنید که این محصول در صورتی اصل است که رنگ نارنجی و یا زرد آزاد کند. چنانچه یک زعفران تقلبی باشد،  بلافاصله بعد از قرار گرفتن در آب رنگ زیادی باز کرده و رشته زعفران به رنگ سفید درمی‌آید.

     2. تست بو و طعم زعفران

تشخیص بو و طعم زعفران از دیگر روش‌هایی است که می‌توان زعفران اصل را تشخیص داد. بوی زعفران شیرین است و از این گیاه رایحه‌ای بین عسل و یونجه آزاد می‌شود. اگر زعفران اصل باشد، بویی قوی از خود آزاد می‌کند. در صورتی که نتوانید این شدت را احساس کنید، می‌توانید به تقلبی بودن محصول شک داشته باشید. برخلاف رایحه، مزه زعفران تلخ است و شما می‌توانید با چشیدن چند رشته زعفران، اصل یا تقلبی بودن آن را تشخیص دهید. 

     3. استفاده از جوش شیرین 

استفاده از جوش شیرین دیگر راهی است که به شما کمک می‌کند زعفران اصل زا از تقلبی تشخیص دهید. برای انجام این تست پرکاربرد باید مقداری زعفران را با جوش شیرین در یک استکان کوچک پر از آب ترکیب کنید. اگر رنگی که از ترکیب می‌بینید زرد باشد، می‌توانید نتیجه بگیرید که زعفران مورد نظر خالص و اصلی است. برعکس؛ چنانچه رنگ‌های قرمز و تیره ایجاد شود، زعفران تقلبی بوده که توصیه می‌کنیم به دلیل احتمال وجود ترکیبات و مواد شیمیایی، از آن استفاده نکنید.

  • ۰۳/۰۶/۱۲
  • مریم داوری شلمزاری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی