جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

متنهایی که تو این بلاگ مینویسم خیلی طولانی نیستن ولی مطمئنم که یه جایی به شما کمک میکنن تا رشد کنید و راه رشدتونو پیدا کنین

  • ۰
  • ۰

یکی از پرکاربردترین قطعات موجود در صنعت که می‌تواند دو شفت را به هم متصل کند و فرآیند انتقال توان را با دقت زیادی انجان دهد, کوپلینگ صنعتی است.این ابزارهای مکانیکی برای انتقال توان از یک شفت به شفت دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. در واقع با استفاده از این ابزار می‌توان جلوی جدا شدن شفت‌ها را در حین کار گرفت و برای جبران کردن ناهمراستایی از آن استفاده کرد. عملکرد کوپلینگ‌ها در دستگاه‌های صنعتی به حد زیادی شبیه فیوز در سیستم است. زیرا این قطعه در صورت افزایش بیش از حد گشتاور یا ایجاد شوک ناگهانی، شکسته شده و در نتیجه دستگاه را سالم نگه می‌دارد.

انواع کوپلینگ‌های صنعتی

اگر قصد خرید دارید, باید با انواع کوپلینگ آشنا شوید. این انواع به ترتیب زیر است:

  1. انواع کوپلینگ از نظر جنس
  • کوپلینگ صلب: این نمونه از رایج‌ترین کوپلینگ‌ها است که در ساخت آن از مواد پلیمری استفاده نشده است. به این تزتیب نمی‌تواند ارتعاشات را به خود جذب کند. بنابراین در زمانی که هر دو شفت همراستا باشند, از انواع کوپلینگ صلب استفاده می‌کنند. مزیت این قطعه به عدم نیاز آن به روانکاری است. 
  • کوپلینگ انعطاف‌پذیر: برخلاف دسته قبل, این دسته از مواد پلیمری ساخته شده است و می‌توان از آن‌ها برای هم‌راستا کردن دو شفت استفاده کرد. این اتصالات حالت کشویی دارند و از خمش در اجزای سازنده خود استفاده می‌کنند. 

       2. انواع کوپلینگ از نظر کاربرد

  • انگشتی یا میل پینی: هنگامی که نیاز به سرعت بالا باشد از این نوع دستگاه  استفاده می‌شود که قادر است گشتاورهایی تا 27 هزار نیوتون متر را انتقال دهد. در ساخت بدنه آن از چدن خاکستری استفاده شده است. با این حال پین‌های آن فولادی هستند و ضربه‌گیرهای لاستیکی دارد. کاربرد این قطعه در جلوگیری از ناهماهنگی‌های محوری و زاویه‌ای دو شفت است. 
  • دیسکی: نداشتن لقی, استحکام محکم و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری از مزیت‌های این نوع کوپلینگ است. به دلیل اینکه در ساخت این قطعه از فولاد استفاده شده, قابلیت کار در دماهای بالا تا 280 درجه را دارد. هم‌چنین قادر است تا سرعت 10 هزار دور بر دقیقه را کنترل کند.
  • KB: این قطعات ضربه‌گیرهای انعطاف‌پذیر دارد و از چدن خاکستری ساخته شده است. این نوع از قطعات را به‌عنوان کوپلینگ‌ پمپ می‌شناسند و کاربرد آن در پمپ‌ها و کمپرسورهای پیستونی است. 
  • روتکس یا فک دار: برای مصارف عمومی انتقال توان و کنترل حرکت از این قطعه استفاده می‌کنند. مزیت استفاده از آن کاهش قابل توجه لرزش سیستم و محافظت از سایر قطعات است. علاوه بر این کوپلینگ روتکس به‌خوبی ناهماهنگی‌های زاویه‌ای و شوک انتقال بار را مدیریت می‌کند و مقاومت خوبی در برابر مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. 
  • زنجیری: این قطعات به‌صورت یکپارچه ساخته شده‌اند و دو هاب فلزی دارند. علاوه بر این قاب آلومینیومی دارد که قادر است از ورود آلودگی به سیستم جلوگیری کند و مانع برخورد دست در زمان چرخش با قطعات شود. 
  • ۰۳/۱۲/۱۵
  • مریم داوری شلمزاری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی