جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

جایی برای انتقال تجربیات

توی اینجا میخوام مفیدترین چیزایی رو که هر روز یاد میگیرم به شما هم یاد بدم

متنهایی که تو این بلاگ مینویسم خیلی طولانی نیستن ولی مطمئنم که یه جایی به شما کمک میکنن تا رشد کنید و راه رشدتونو پیدا کنین

  • ۰
  • ۰

بلوک سنگین چیست؟

بلوک سنگین ترکیبی از ملات ماسه و سیمان است که در دستگاه بلوک زنی ریخته شده و با استفاده از فشار، شکل می‌گیرد. پس از شکل دهی به بلوک‌ها، آن‌ها باید حدود 5 ساعت به حال خود گذاشته شده و سپس آبیاری شوند که این عمل 3 بار در روز انجام می‌شود. در نهایت بلوک‌ها را در معرض نور خورشید قرار می‌دهند و پس از 3 روز، بلوک سنگین تولید می‌شود. به دلیل حجم آب و سیمانی که در این بلوک‌ها وجود دارد، به آن‌ها بلوک دیواری سنگین گفته می‌شود. شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت بلوک دیواری در اصفهان با ما تماس بگیرید.

بلوک سبک چیست؟

به طور تقریبی می‌توان گفت که فرایند تولید بلوک سبک و سنگین تفاوت چندانی با هم ندارند؛ اما ملات بلوک سبک از پوکه معدنی یا سفال به جای ماسه ساخته شده است؛ به همین دلیل وزن کمتری دارد و در حین اجرای کار می‌تواند سرعت را تا حد زیادی افزایش دهد.

بررسی تفاوت های بلوک سبک و سنگین

حال که با تعریف بلوک‌های دیواری سبک و سنگین آشنا شدیم، می‌خواهیم به بررسی تفاوت این دو بپردازیم که از قرار زیر هستند:

  • وزن

مهمترین تفاوت بلوک سبک و سنگین در وزن آن‌ها است که در نامگذاری این محصولات هم موردتوجه قرار گرفته است. تفاوت وزنی میان این دو به تفاوت در ساختار اولیه و مواد سازنده آن‌ها برمی‌گردد؛ به طوری که وزن بلوک سنگین حدود 1.5 تا 2 برابر بیشتر از بلوک سبک است. به همین دلیل در سبک‌سازی بنا و برای افزایش مقاومت در برابر زلزله، بلوک سبک گزینه بهتری است و می‌تواند وزن ساختمان را به نصف برساند.

  • مواد سازنده

همانطور که گفتیم برای ساخت بلوک سنگین از ماسه و سنگدانه‌های شنی استفاده می‌شود که در ترکیب با سیمان و آب، وزن زیادی را ایجاد می‌کنند. اما تفاوت بلوک سبک و سنگین در مواد اولیه آن‌ها این است که در ساختار بلوک سبک از سبکدانه‌ها مانند پوکه‌های معدنی، پوکه هبلکس، پوکه‌های صنعتی و متخلخل استفاده شده که وزن نهایی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد؛ اما در مقاومت بلوک اثر چندانی ندارد.

  • تفاوت بلوک سبک و سنگین از نظر کاربرد

بلوک سبک به دلیل وزن کمی‌ که دارد، بیشتر برای ساخت دیوار‌های ساختمان استفاده می‌شود و در مواردی مانند ساخت دیوار‌های غیرباربر یا تیغه زنی کاربرد دارد. از سوی دیگر به دلیل وزن کمتر، جابجایی بلوک سبک راحت‌تر است و در نتیجه می‌تواند سرعت اجرای کار را تا حد زیادی افزایش دهد. اما بلوک سنگین به دلیل وزن زیاد، برای این موارد مناسب نیست و بیشتر در حصارکشی، ساخت دیوار‌های باغ، سازه‌های موقت، محوطه سازی و چاردیواری مورداستفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید برای خرید بلوک سقفی اصفهان با ما تماس بگیرید.

  • میزان مقاومت

میزان مقاومت فشاری را می‌توان مهمترین تفاوت بلوک سبک و سنگین دانست که در زمان خرید هم باید به آن توجه ویژه ای شود. به طور کلی بلوک‌های سنگین مقاومت فشاری بیشتری دارند و تقریبا 2 برابر مقاومتر از بلوک‌های سبک به شمار می‌روند. به همین دلیل است که برای دیوار‌های باربر ساختمان از بلوک‌های سنگین استفاده می‌شود؛ با این حال می‌توان گفت که هر دو بلوک مقاومت خوبی در برابر زلزله و ارتعاشات دارند.

  • تفاوت بلوک سبک و سنگین از نظر میزان عایق بودن

به دلیل اینکه در ساختار بلوک سبک از سبکدانه‌ها و پوکه‌های معدنی متخلخل استفاده شده، خاصیت عایق بندی بهتری دارند؛ زیرا می‌توانند یک لایه هوا ایجاد کنند که از انتقال و هدررفت حرارت جلوگیری می‌کند و عایق بسیار خوبی برای صوت به شمار می‌رود. اما بلوک سنگین از این منظر توانایی کمتری داشته و تقریبا با بلوک سبک قابل مقایسه نیست.

  • تفاوت بلوک سبک و سنگین از نظر قیمت

بلوک سبک با استفاده از فناوری‌های جدید ساخته می‌شود و به همین دلیل قیمت نسبتا بالایی دارد؛ از سوی دیگر نمی‌توان بلوک سنگین را که قیمت کمتری دارد، برای تیغه زنی یا دیوار‌های غیرباربر استفاده کرد. به همین دلیل خیلی از پیمانکاران از بلوک‌های سفالی استفاده می‌کنند که در مقایسه با بلوک‌های پوکه ای مقاومت بسیار کمتری دارند و همین امر می‌تواند ایمنی ساختمان‌ها را به خطر بیندازد.

  • ۰۲/۰۵/۱۳
  • مریم داوری شلمزاری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی