منبع تغذیه DC یا جریان مستقیم، یکی از ابزارهایی است که توسط مهندسین و تعمیرکاران برای راهاندازی انواع دستگاههای الکترونیکی به کار میرود. برای این نوع منبع یک یا چند ورودی طراحی کردهاند که جریان برق را دریافت کرده و با استفاده از کانالهای خروجی، آن را به بار مورد نظر میرساند. سپس با کمک از این ولتاژ یا جریان خروجی، برای استفاده در انواع سلولهای سوختی، ژنراتورها، مبدلهای خورشیدی یا دینامها کمک میگیرند.
انواع منبع تغذیه DC
برای خرید منبع تغذیه dc باید بدانید که به کدام یک از انواع این منبع تغذیه احتیاج دارید. انواع مختلفی از این دستگاه در بازار وجود دارند که براساس جنبههای متفاوتی طبقهبندی میشوند. مهمترین این موارد عبارتند از:
- نوع خروجی: از نظر نوع خروجی منبع تغذیه جریان مستقیم به دو نوع ثابت و متغیر تقسیم میشود.
- تعداد کانالهای خروجی: از این نظر هم انواع منبع تغذیه DC در دو سته تک کانال و دو کانال وجود دارند. منابع تغذیه دو کانال را به عنوان منبع تغذیه دوبل تراکینگ هم میشناسند که میتواند ولتاژ یا جریان ورودی را دو برابر کند.
- نحوه عملکرد: براساس نوع عملکرد و کاربرد میتوان منبع تغذیه DC را در دو دسته برنامه پذیر و سوئیچینگ قرار داد. منابع تغذیه سوئیچینگ میتوانند حالت ترانزیستورهای مدار را تعیین کنند و منابع تغذیه برنامه پذیر برای تولید جریان و ولتاژ دلخواه استفاده میشوند.
قیمت منبع تغذیه dc چقدر است؟
قیمت منبع تغذیه dc تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد. مهمترین این عوامل نوع منبع تغذیه است. بهعنوان مثال قیمت منبع تغذیه DC متغیر در مقایسه با نمونههای ثابت بیشتر است. از طرفی دیگر منابع تغذیه ای که دارای چندین خروجی باشند، در مقایسه با منبع تغذیه تک کاناله گرانتر هستند. علاوه بر این، میزان حساسیت ماژولهای منبع تغذیه هم بر روی قیمت آن اثر دارند؛ زیرا این حساسیت، دقت آن را مشخص میکند و تعیین خواهد کرد که برای چه کاربردهایی مناسب است.
- ۰۳/۰۷/۲۵